Asistenta a decis să instaleze o cameră ascunsă în morgă. A fost șocat de ceea ce a văzut.

Uncategorized

Sunt cunoscute atât din punct de vedere medical, cât și istoric, cazuri de “autoînviere” bruscă a oamenilor, de trezire din “somnul veșnic” a celor care se credeau deja morți.

Adesea, astfel de oameni norocoși au vorbit despre cum este cealaltă lume și despre călătoriile lor prin ea. În timpul Evului Mediu, astfel de “cuceritori ai morții” au fost adesea arși pe rug, acuzându-i de vrăjitorie, considerându-i “morți ambulanți” care nu-și au locul printre cei vii, și așa mai departe.

Acest lucru s-a întâmplat la sfârșitul lunii decembrie 2011, un an care a trecut acum. În seara zilei de 20 decembrie, una dintre morgile din unul dintre orașele mici din regiunea Leningrad a primit cadavrul unui motociclist fără niciun document care să-i dovedească identitatea.

Acesta fusese găsit mort pe unul dintre numeroasele drumuri periculoase, în special în această perioadă a anului.

“Calul său de fier” a fost virat pe banda de circulație din sens opus și un Nissan Pathfinder (cred, dar s-ar putea să mă înșel) l-a lovit în plină viteză pe “călăreț”, un cunoscut om de afaceri al cărui nume nu este nevoie să-l știm, și cine naiba are nevoie de el?

Bineînțeles, motocicleta motociclistului, și el părea să aibă 27-30 de ani, a devenit un morman de fier și resturi, iar el și-a pierdut viața, cel mai de preț lucru pe care îl avem.

La morga, unde a fost internat cadavrul “îngerului neatent”, cum cântă Aria, a fost internată o trupă locală de thrash death metal, influențată de clasici precum Death, Cynic, Cabal, care repeta și dădea concerte în subsol cu permisiunea managerului….

Nu mă îndoiesc că cadavrele – “rezidenții” temporari ai morgii – mai mult decât le displăceau astfel de concerte, dar cine îi poate întreba, dacă sunt morți? Și, după cum spune proverbul, “îți place, nu-ți place, dormi, frumoasa mea”…

În acea noapte, s-a întâmplat ceva care a făcut celebră trupa până atunci necunoscută. După acest eveniment, despre care vom povesti în curând, muzicienii au decis să înregistreze un nou album “Alive in the mortuary” și, judecând după câteva demo-uri (deja pregătite), va fi un succes, lucru de care nu mă îndoiesc.

Această trupă a decis să adune un grup restrâns de fani în noaptea de 20 spre 21 decembrie pentru a susține un show care va rămâne în memorie pentru mult timp. Și, să recunoaștem, din punct de vedere al întunericului, nu s-a dovedit a fi mai rău decât primele concerte Cradle of Filth, deși a fost perturbat și neterminat.

La jumătatea celei de-a doua melodii, am început să auzim câteva fragmente de fraze care se stingeau, o voce parcă “dintr-un borcan” sau un aspirator, și niște articulații care se loveau de ușa frigiderului.

Sentimente amestecate de emoție și groază i-au cuprins în același timp pe toți cei care au venit la concert. Vocea persoanei necunoscute, acel ciocănit haotic care amintea de oscilațiile agonice, țipătul pe muchie și gutural al vocalistului, chitarele sălbatice și răgușite, tipice mai degrabă pentru black metalul depresiv-suicid, decât pentru death-ul clasic, și acest loc sinistru în sine au creat atmosfera corespunzătoare.

În spațiul dintre cântecele 2 și 3, toți cei prezenți au putut auzi clar fraza: “Bye-bye! Nu mai văd nimic! Scoateți-mă de aici!!!!”, rostită cu o voce tremurândă de un bărbat clar rece, de parcă abia ieșise din apa caldă la mal…

Unii dintre ei au fugit urlând, în timp ce vocalistul, nefiind străin, s-a apropiat de frigiderul de unde venea fraza și bătaia… Inima îi bătea frenetic, un fior îi străbătea tot corpul și simțea că îi îngheață sângele. A apucat mânerul ușii și a tras-o spre el…

Nu fără surprindere a observat că “cadavrul” nu era palid, ci întregul corp al unui bărbat evident încă viu era acoperit de numeroase vânătăi și contuzii – rezultatele accidentului. Corpul era puțin, dacă nu chiar deloc, imobil… “Cadavrul” tremura – la urma urmei, zăcea în frigider de cel puțin 5 ore!

Apoi, vocalistul l-a chemat pe basist, iar după el s-au făcut cei care veniseră la frigider cu “cadavrul reînviat”, iar unul dintre ei eram eu, un adevărat iubitor al paranormalului și a tot ceea ce este necunoscut, învăluit în mister și care nu poate fi explicat științific.

Norocosul care primise o a doua viață avea nevoie urgentă de îngrijiri medicale pentru că stătuse în frigider, așa cum am mai spus, mai bine de 4 ore, cu alte cuvinte – suficient de mult timp pentru a răci.

A fost chemată o ambulanță, care, în mod ciudat, nu a întârziat prea mult, iar “înviatul de la morgă” a fost transportat de urgență la spital. Iar eu, în calitate de chitarist-ritmist al acestei trupe, pot spune un singur lucru: “Dacă am văzut cu ochii mei, trebuie să fie adevărat”.

Scepticii (așa cum am fost și eu până de curând) pot continua să spună că toate aceste fenomene paranormale nu sunt altceva decât fanteziile celor care au probleme psihice… și care pot vedea pe oricine, chiar și pe Iisus Hristos însuși!

Ziarele locale au relatat acest lucru ca pe un adevărat miracol și am fost numiți “Reanimatori”, exact ca H.F.Lovecraft!

Nu știu de ce, dar am decis să ne îndepărtăm de muzica “brutală” și să trecem la ceva mai “ușor” și să cântăm speed metal în cele mai bune tradiții ale primelor albume Blind Guardian.

 

Оцініть статтю
MusicUkraine
Додати коментар

four × three =