Добри новини! Направо от САЩ – всички го чакаха: Западът видя светлината на деня. Затворете ракетното небе-Украйна ще спечели!

Uncategorized

 

Съединените щати планират да преместят няколко зенитни ракетни системи в Украйна, за да помогнат в отбраната. Това съобщава CNN.

Според високопоставен представител на САЩ, допълнителни системи за ПВО ще бъдат прехвърлени в Украйна:

Sa-8-класификация на НАТО на системата за противовъздушна отбрана Osa
SA-10-S-300
SA-12-S-300V
SA-14-Strela-3 MANPADS
ZRK “Osa”
Според списъка Украйна ще получи С-300 и с-300б – това СА СА-10 СА-12. Авторите на CNN обаче пишат, че S-300 няма да бъде предаден. В замяна Украйна ще получи други зенитни ракетни системи с по-малък обсег от С-300, но повече от Стингер. Вероятно журналистите са допуснали грешка, като са посочили С-300 според класификацията на НАТО и според Съветския като различни видове оръжия. Новият запас трябва да даде възможност за поразяване на руски крилати ракети.

Системите вече са получени от страните-партньори на НАТО и са на път за Украйна.

Трябва да се отбележи, че по време на руско-украинската война Западът преодоля пътя от недоверие към шансовете на Украйна към доверие към победата си, отбеляза министърът.

“В първия ден на войната, 24 февруари, украинският посланик в много влиятелна европейска държава седеше в кабинета на държавния секретар на министерството и каза:” Помогнете ни, войната започна. Помогнете с това и това “” той се усмихна съчувствено в лицето й и отговори: “Скъпа, нека бъдем честни, защо трябва да помагаш, ако всичко свърши след не повече от 48 часа и настъпи нова реалност.”Това е конкретен епизод, който се случи в много влиятелна страна от ЕС”,-сподели Кулеба с журналисткой HB Кристина Бердинских.

Според министъра на външните работи, за да променят отношението на партньорите си към ситуацията, украинските дипломати не са спали, не са яли, не са пили три дни”, резултатът е не просто промяна в реториката, а рязко увеличаване на доставките на оръжие и откриване на “фронт за санкции срещу Русия”.

“Фактът, че издържахме първите три дни, беше шок за партньорите. В този момент те разбраха, че трябва да се борят за Украйна. За съжаление, това постижение се плаща от украинската кръв и разрушените украински градове. Исторически решения се случиха. И така, Швеция, която за първи път в историята предаде оръжие на някого — Финландия през 1939 г. – ни даде оръжие. Германия промени позицията си и реши да ни даде оръжие”, каза министърът.

Той смята, че героизмът на украинците кара западните политици да се възхищават и желаят да бъдат с Украйна по време на победата.

“Всеки ден получавах такива послания от министрите:” Дмитрий, предаваме ти това, това, такива оръжия и такива оръжия. Надявам се, че не е късно”, ” Дмитрий, и ние предаваме оръжията, надявам се, че не е късно.”Как се заговориха! Те написаха една и съща фраза, защото всички имаха това чувство за неотложност. Сега всички, с които говоря, казват две неща: възхищаваме ви се, уверени сме във вашата победа”, добави Кулеба.

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров няма право да взема каквито и да било решения, тъй като в тази страна всичко зависи само от един човек — президента Владимир Путин.

Той разказа какво е било общуването му с Лавров в Анталия на 10 март.

“Прекарах час и половина, опитвайки се да го включа в решаването на два проблема: хуманитарния коридор в Мариупол и 24-часовото примирие. Но човекът не беше готов да вземе никакво решение. Имаше време, когато предложихме: ако не можете да вземате решения, нека вземем телефоните точно сега, да се обадим на тези, които могат да вземат такива решения, президенти или Главнокомандващи, и да кажем, че има политическа воля за това. Той отказа”, каза Кулеба.

Чуждестранните партньори разбраха, че трябва да се борят за Украйна само три дни след началото на руската намеса. Това заяви министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба в интервю за НВ.

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба също потвърди, че руските окупатори са отвлекли кмета на Скадовск Александър Яковлев и неговия заместник Юрий Палюх

“Руските окупатори продължават да отвличат демократично избрани местни лидери в Украйна. Кметът на Скадовск Александър Яковлев и неговият заместник Юрий Палюх бяха отвлечени днес”, каза министърът.

“Държавите и международните организации трябва да поискат от Русия незабавното освобождаване на всички отвлечени украински чиновници!””добави той.

Оцініть статтю
MusicUkraine
Додати коментар

2 + 9 =

Translate »