“Nu poate scăpa de responsabilitate”: Putin a primit un verdict, detalii despre decizia SUA

Uncategorized

Senatul SUA l-a recunoscut oficial pe președintele rus Vladimir Putin drept criminal de război internațional.

Rezoluția corespunzătoare a fost adoptată în Statele Unite Marți, 15 martie, potrivit Reuters. Documentul a fost prezentat de republicanul Lindsey Graham. În ciuda faptului că în Statele Unite, partidele Democrate și republicane se opun în mod constant, ele au fost unite în gândurile lor la acest vot.

“Putin nu poate scăpa de responsabilitatea pentru atrocitățile comise împotriva poporului ucrainean”, a declarat Chuck Schumer, un reprezentant al Partidului Democrat.

Este demn de remarcat faptul că președintele american Joe Biden și-a exprimat în repetate rânduri sprijinul pentru Ucraina. La rândul lor, Republicanii din Camera Reprezentanților și Senatul au cerut președintelui lor să demonstreze acest sprijin sub formă de asistență militară pentru a proteja împotriva invadatorilor ruși. Ei au cerut lui Biden să transfere sisteme de apărare aeriană Sovietice și rusești în Ucraina.

La rândul său, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a cerut anterior Statelor Unite să ajute Ucraina să obțină sisteme de apărare aeriană S-300 și luptători Mig-29.

Оцініть статтю
MusicUkraine
Додати коментар

16 + 13 =

Translate »