Vești bune! Direct din SUA -toată lumea aștepta acest lucru: Occidentul a văzut lumina. Închideți cerul de rachete-Ucraina va câștiga!

Uncategorized

Statele Unite ale Americii intenționează să transfere mai multe sisteme de rachete antiaeriene în Ucraina pentru a ajuta la apărare. Acest lucru este raportat de CNN.

Potrivit unui reprezentant american de rang înalt, sistemele suplimentare de apărare aeriană vor fi transferate în Ucraina:

SA-8 – clasificarea NATO a sistemului de apărare aeriană Osa
SA-10-S-300
SA-12-S-300V
SA-14-Strela-3 MANPADS
ZRK “Osa”
Rețineți că, conform listei, Ucraina va primi S-300 și s-300B – acesta este SA-10 SA-12. Cu toate acestea, autorii CNN scriu că S-300 nu va fi transferat. În schimb, Ucraina va primi alte sisteme de rachete antiaeriene cu o rază mai mică decât S-300, dar mai mare decât Stinger. Probabil, jurnaliștii au făcut o greșeală, indicând S-300 conform clasificării NATO și conform celei Sovietice ca diferite tipuri de arme. Noua aprovizionare ar trebui să facă posibilă lovirea rachetelor de croazieră rusești.

Sistemele au fost deja primite de la țările partenere NATO și sunt în drum spre Ucraina.

Trebuie remarcat faptul că, în timpul războiului ruso-ucrainean, Occidentul a depășit calea de la neîncrederea în șansele Ucrainei la încrederea în victoria sa, a menționat ministrul.

“În prima zi a războiului, 24 februarie, Ambasadorul Ucrainei într-un stat european foarte influent a stat în biroul secretarului de Stat al unui minister și a spus:” Ajutați-ne, războiul a început. Ajutor cu asta și asta”” El i-a zâmbit simpatic în față și i-a răspuns: “draga mea, să fim sinceri, de ce să te ajutăm dacă totul se va termina în cel mult 48 de ore și va veni o nouă realitate.” Acesta este un episod specific care a avut loc într-o țară UE extrem de influentă”, a împărtășit Kuleba cu jurnalista HB Kristina Berdinskikh.

Potrivit șefului Ministerului de Externe, pentru a schimba atitudinea partenerilor față de situație, diplomații ucraineni nu au dormit, nu au mâncat, nu au băut timp de trei zile”, rezultatul nu a fost doar o schimbare a retoricii, ci o creștere accentuată a aprovizionării cu arme și deschiderea unui “front de sancțiuni împotriva Rusiei”.

“Faptul că am rezistat în primele trei zile a fost un șoc pentru parteneri. În acel moment și-au dat seama că trebuie să lupte pentru Ucraina. Din păcate, această realizare este plătită cu sânge ucrainean și orașe ucrainene distruse. Au avut loc decizii istorice. Deci, Suedia, care pentru singura dată în istorie a predat arme cuiva — Finlanda în 1939 – ne-a dat arme. Germania și-a schimbat poziția și a decis să ne dea și arme”, a spus ministrul.

Eroismul ucrainenilor îi determină pe politicienii occidentali să admire și să dorească să fie alături de Ucraina în momentul victoriei, crede el.

“Am primit astfel de mesaje de la miniștri în fiecare zi:” Dmitry, îți predăm asta, asta, astfel de arme și astfel de arme. Sper că nu este prea târziu”, “Dmitry, și predăm armele, sper că nu este prea târziu.” Cum au conspirat! Au scris aceeași frază pentru că toți aveau acest sentiment de urgență. Acum toți cei cu care vorbesc spun două lucruri: Vă admirăm, suntem încrezători în victoria voastră”, a adăugat Kuleba.

Kuleba a menționat, de asemenea, că ministrul rus de Externe Serghei Lavrov nu este autorizat să ia nicio decizie, deoarece în acea țară totul depinde de o singură persoană — președintele Vladimir Putin.

El a povestit cum a fost comunicarea sa cu Lavrov în Antalya pe 10 martie.

“Am petrecut o oră și jumătate încercând să-l implic în rezolvarea a două probleme: un coridor umanitar de la Mariupol și un armistițiu de 24 de ore. Dar persoana nu era pregătită să ia nicio decizie. A fost un moment în care am sugerat: dacă nu puteți lua decizii, să ridicăm telefoanele chiar acum, să-i sunăm pe cei care pot lua astfel de decizii, președinți sau comandanți-șefi și să spunem că există o voință politică de a face acest lucru. El a refuzat”, a spus Kuleba.

Partenerii străini și-au dat seama că trebuie să lupte pentru Ucraina la doar trei zile de la începerea intervenției ruse. Acest lucru a fost declarat de către șeful Ministerului de externe ucrainean Dmitri Kuleba într-un interviu cu NV.

De asemenea, Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Dmitri Kuleba a confirmat că ocupanții ruși au răpit primarul din Skadovsk Alexander Yakovlev și adjunctul său Yuri Palyukh

“Ocupanții ruși continuă să răpească lideri locali aleși în mod democratic în Ucraina. Primarul din Skadovsk Alexander Yakovlev și adjunctul său Yuri Palyukh au fost răpiți astăzi””, a spus ministrul.

“Statele și organizațiile internaționale ar trebui să ceară Rusiei eliberarea imediată a tuturor oficialilor ucraineni răpiți!”- a adăugat el.

Оцініть статтю
MusicUkraine
Додати коментар

12 − two =

Translate »